26-08-2020: update nieuws praktijk

* Dokter Vera Van Dortmont heeft onze praktijk, na een hele fijne samenwerking, verlaten op 31 juli 2020. We wensen haar nog veel succes met haar verdere carrière in het buitenland en zijn heel blij dat ze ons dit jaar zo uit de nood geholpen heeft!

* We hebben een vaste nieuwe collega gevonden!!! Zijn naam is dokter Jeroen Egas en hij zal bij ons starten op 28/09/2020.
Zo komt er terug een man in ons team en zijn we terug met een voltallige ploeg van 3 artsen! Dit zal er voor zorgen dat de wachttijden terug sterk verminderen en we meer tijd voor jullie hebben. Wij zijn heel blij!

* We zijn eindelijk kunnen starten met de bouw van de nieuwe praktijk! We hopen te kunnen verhuizen in augustus 2021. De nieuwe praktijk komt thv Oud-Dorpsstraat 101 en zal dus gewoon praktijk Oud Dorp blijven maar iets verder in de straat!

* Dokter Dorien Faes is bevallen van een zoontje Oscar. Zij zal nu enkele weken thuis genieten van hun wondertje. Dokter Dorien Faes is terug paraat vanaf 16 november 2020.
Voorlopig hebben we nog geen vervangende arts gevonden voor het zwangerschapsverlof van dokter Dorien Faes. Hierdoor zal het de laatste weken van augustus en in september bijzonder druk zijn in de praktijk. Alvast onze excuses hiervoor.

* We plannen dit najaar te werken met vaste vaccinatiedagen voor de griepspuiten, om zo de drukte in het najaar wat mee op te vangen. We houden jullie hier zeker van op de hoogte.

16-07-2020:

Vanaf heden zullen voorschriften (en andere medische attesten) niet meer via mail verstuurd worden omwille van de veiligheid en de privacy. U kan ze nog wel elektronisch ontvangen via het beveiligde overheidsplatform ‘Helena Care’.

Via onderstaande link vindt u meer informatie over het systeem:
https://nl-info.helena.care/

U kan zich aanmelden op het systeem via onderstaande link:
https://helena.care/

U kan kiezen om u aan te melden via ‘eID-kaartlezer’ of via ‘itsme’.
Indien het niet lukt via deze weg, kunnen wij ook steeds een aanmeldcode voor u aanvragen zodat u zich kan inloggen.

Nadat u zich de eerste keer heeft aangemeld, kan u zelf een inlogcode kiezen. Met deze code kan u vanaf de 2de keer inloggen via ‘aanmelden met Helena’, een kortere en gemakkelijkere weg.

Van zodra de inschrijving gelukt is, mag u ons een seintje geven. Dan laden wij alle nodige documenten, voorschriften,.. op. Deze kan u dan thuis openen en afdrukken wanneer nodig.

Indien er problemen of vragen zouden zijn, dan helpen wij u uiteraard heel graag verder.

Beste patiënten,

Veel nieuws!

We zullen beginnen met de goede nieuwtjes:

  • We hebben een vaste nieuwe collega gevonden!!! Zijn naam is dokter Jeroen Egas en hij zal bij ons starten op 1/10/2020. Zo komt er terug een man in ons team en zijn we terug met een voltallige ploeg van 3 artsen! Dit zal er voor zorgen dat de wachttijden terug sterk verminderen en we meer tijd voor jullie hebben. Wij zijn heel blij!
  • Onze bouwvergunning is er EINDELIJK!! Nu wacht ons nog de beroepsprocedure van 30 dagen waarna we officieel kunnen starten. We hopen met de bouw te beginnen in augustus 2020 zodat we in augustus 2021 kunnen verhuizen. De nieuwe praktijk komt thv Oud-Dorpsstraat 101 en zal dus gewoon praktijk Oud Dorp blijven maar iets verder in de straat!
  • Dokter Dorien Faes is zwanger en verwacht haar eerste kindje rond 21 augustus 2020. Ze werkt nog in de praktijk tot 14 augustus 2020. Door haar zwangerschap doet zij de telefonische consultaties en worden de huisbezoeken en de consultaties in de praktijk nu door dokter Vera Van Dortmont en dokter Gitte Aernouts uitgevoerd. Door het coronavirus wordt het afgeraden voor zwangere artsen om na 28 weken nog patiëntencontacten te hebben. Dokter Dorien Faes is terug paraat vanaf 16 november 2020.

En dan de minder goede nieuwtjes:

  • Dokter Vera Van Dortmont zal onze praktijk, na een hele fijne samenwerking, verlaten op 31 juli 2020. We wensen haar nog veel succes met haar verdere carrière en zijn heel blij dat ze ons dit jaar zo uit de nood geholpen heeft!
  • Voorlopig hebben we nog geen vervanging gevonden voor het zwangerschapsverlof van dokter Dorien Faes. Hierdoor zal het de laatste weken van augustus en in september bijzonder druk zijn in de praktijk. Gelukkig komt er daarna versterking van de nieuwe collega en zijn we vanaf 16 november terug met 3 artsen present! We plannen dit jaar dan ook te werken met vaste vaccinatiedagen voor de griepspuiten na 16 november om de drukte in deze periode wat mee op te vangen. We houden jullie hier zeker van op de hoogte.
  • De praktijk zal uitzonderlijk gesloten zijn van 27/7/2020 tot en met 31/7/2020. In deze periode kunnen jullie terecht in praktijk Medika, Kalmthoutsesteenweg 117 in Wuustwezel. Jullie kunnen hen bereiken op volgend telefoonnummer: 03/669 85 55.

De conclusie is dus dat er voornamelijk goed nieuws is maar dat het daarvoor nog eventjes druk wordt!


UPDATE 30/04/2020 - nieuwe richtlijnen ivm CORONA:

Vanaf maandag 4/05/2020 zullen er terug niet-dringende consultaties plaatsvinden in de praktijk. Hierdoor kunnen er weer meer patiënten langskomen en zullen we dus ook andere maatregelen moeten volgen.


BELANGRIJKE MAATREGELEN:

1. Kom op het afgesproken tijdstip naar je afspraak (niet vroeger of later), zodat de planning niet kan uitlopen en we alles tussendoor terug kunnen ontsmetten.
2. Kom alleen naar de afspraak (of 1 ouder met kind)
3. Het dragen van een mondmasker in de praktijk is verplicht. Gelieve hier dus zeker rekening mee te houden en een mondmasker mee te brengen. Heeft u nog geen mondmasker? Geen paniek, geef een seintje voor u binnenkomt, dan helpen wij u verder. 
4. Ontsmet je handen na het binnenkomen en voor het buitengaan.
5. Respecteer 1,5m afstand, zowel met de artsen, secretaresses en de andere patiënten. We hebben onze wachtzaal aangepast, zodat hier ook voldoende afstand gerespecteerd kan worden (max. 2 patiënten).
6. Betaal zoveel mogelijk contactloos (bancontact), liever niet cash. 


Heeft u klachten als niezen, hoesten, keelpijn, grieperig gevoel of koorts ? 

-> kom dan niet naar binnen, maar bel de praktijk!! 


Omdat er maar 2 patiënten tegelijk in onze wachtzaal kunnen wachten en omdat de vraag naar telefonische consultaties nog heel groot is, zal de huidige regeling nog even worden aangehouden. Dr. Faes zal de telefonische consultaties behandelen en Dr. Van Dortmont neemt de raadplegingen voor haar rekening. 

Indien u nog vragen heeft, dan zijn wij steeds telefonisch bereikbaar van 8.30-12u en 13-17u. 


Zorg goed voor jezelf en je familie! 

!! Leuk nieuws !! 

Dr. Aernouts is vorige week bevallen van een prachtig zoontje Felix. Ze stellen het allebei heel goed!

We wensen hen natuurlijk heel veel liefde en een goede gezondheid toe!
Vanaf 1/06/2020 zal ze terug beginnen te werken. 
-14/04/2020-

UPDATE 27/03/2020 rond het coronavirus:

Lieve patiënten,

Momenteel mogen we geen patiënten meer ontvangen met luchtwegklachten in onze praktijk. Iedereen met een nieuwe luchtweginfectie (ook zonder koorts of zonder hoesten) wordt beschouwd als mogelijke corona-patiënt. We mogen uitzonderlijk patiënten een attest van werkonbekwaamheid bezorgen voor 7 dagen zonder consultatie. Hierdoor proberen we te vermijden dat patiënten elkaar kunnen besmetten in onze wachtzaal. Neem telefonisch contact op als je een attest nodig hebt voor het werk of als je het gevoel hebt dat je nagekeken moet worden. 


We mogen wel patiënten ontvangen voor dringende zaken. Je kan deze afspraken enkel telefonisch vastleggen, zo kunnen we ervoor zorgen dat je zeker niet in contact komt met andere patiënten. Momenteel zal Dr. Van Dortmont deze consultaties uitvoeren. Dr. Faes is ook in de praktijk aanwezig en zal alle telefonische consultaties voor zich nemen. 


Dr. Aernouts is niet meer aanwezig in de praktijk, maar helpt ons nog wel met telefonische consultaties. Binnenkort zal zij genieten van haar welverdiende zwangerschapsrust. Ze zal terug starten in de praktijk op 1/06/2020.


Zorg goed voor jezelf en je familie!

10/02/2020

Lieve patiënten,


Een kleine update van het nieuws in onze praktijk!

Ondertussen al wat ouder nieuws maar de collega’s dr. De Maeyer Hilde en dr. Van Imschoot Luc zijn op pensioen gegaan in september 2019. Wij hebben spijtig genoeg geen nieuwe vaste collega gevonden om hen te vervangen.

Gelukkig kwam dr. Vera Van Dortmont ons team tijdelijk versterken! We hebben momenteel een hele fijne samenwerking en zijn heel blij met haar hulp.

We voelen echter wel dat de drukte in de praktijk groot blijft. Daarom zoeken we naar oplossingen om iedereen te kunnen blijven verder helpen.

Eén van de grootste veranderingen is dat we proberen Ilse, onze verpleegster, meer mee in te schakelen. Momenteel wordt het jaarlijks onderzoek al anders georganiseerd. Patiënten kunnen bij Ilse laten bloed prikken van dinsdag tot vrijdag tussen 8u en 8u30 (wel steeds op afspraak!). Zo zijn de resultaten al beschikbaar als jullie bij één van de artsen op consultatie komen, dit is voor ons een hoop minder adminstratief werk.

Maar er verandert meer, het secretariaat wordt uitgebreid vanaf 9 maart 2020. Eline Geysen komt ons team versterken als medisch secretaresse! Hierdoor zal er meer telefonische beschikbaarheid zijn. Ons secretariaat zal bereikbaar zijn van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u.

Ilse, onze praktijkassistente, zal zo ook 2 namiddagen consultaties kunnen inplannen, namelijk op maandag en woensdagnamiddag. Het bevriezen van wratjes en het geven van reisadvies zullen zo bijvoorbeeld zaken worden waarvoor je ook terecht kan bij Ilse. Ook het toedienen van vaccinaties kan via Ilse (dit kan ook op de ochtendconsultatie).

Dr. Gitte Aernouts is zwanger! Haar bevallingsverlof loopt over de maanden april en mei, in juni zal zij deeltijds terug starten. We zoeken nog steeds maar hebben voor deze periode nog geen vervanging gevonden. Hierdoor zal het deze maanden extra druk zijn in de praktijk. Probeer hier zo mogelijk rekening mee te houden.


Vanaf 1 oktober 2019 start dr vera van dortmont in onze praktijk ter vervanging van dr van imschoot en dr de maeyer

We zijn heel blij met deze versterking en hebben alle vertrouwen in haar.

Zij werkt van maandag tot donderdag en je kan ook online afspraken bij haar maken.

Aan al onze patiënten

Nu we vanaf 1 september 'op pensioen' gaan

willen we jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen dat we meer dan 41 jaar van jullie kregen.

De laatste weken kregen we vele bedankingen, recht uit het hart en dat heeft ons deugd gedaan.

We laten de zorg nu over aan de volgende generatie enthousiaste huisartsen en blijven wel ' luisterende dorpsgenoten'

Dr Hilde De Maeyer en Dr Van Imschoot Luc

Vanaf 1/09/2018 verwelkomen wij Dr Aernouts Gitte in onze praktijk.

Aandacht !!

Wegens de nieuwe wet op de privacy mogen er geen voorschriften meer worden opgehangen.

Het is dus niet meer mogelijk om telefonisch nieuwe voorschriften te vragen.